Eat Clean

Quick snack: Banana and oat bites!

Quick and easy snack: Vegan banana and oats bites

Maybe you all know this recipe, but I just discovered it the other thanks to my amazing lovely friend Anabel and…. I love it!! These cookies can be made with as little as two ingredients: banana and oats. Easy and quick to prepare, vegan, sugar free, lactose free, and delicious!

Ingredients (4 people)

  • 4 ripe bananas
  • 200 g of oats
  • Dark chocolate
  • Nuts (I used pecan nuts and walnuts)
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Those bananas that you don´t want to eat ;P (although I love them like this to be honest)

Instructions

  • Preheat the oven at 190 ºC.
  • In a large bowl, mash the ripe bananas with a fork and mix them with the oats until smooth.
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Mash the bananas with  fork of with the blender
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Banana and oat mix
  • Add the optional ingredients and mix again, in my case dark chocolate and nuts but you can also add raisins, vanilla extract, cinnamon
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Dark chocolate and nuts are good for the heart 🙂
  • Make little balls with your hands or with a spoon and place them in a baking tray with baking paper
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Ready to bake
  • Bake for about 10-15 min or until set
  • Remove from the oven… Wait a few minutes (or maybe a bit more hehehe) and EAT!
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Sharing the cookies with Anabel ❤

Super easy. You’ve gotta try it! This was my pre-half-marathon afternoon snack (the day before) and it felt great in my stomach. I recommend it to all of you!

Let me know if you try the recipe and if you like it! Do you know any other easy snack recipe? Leave me a comment please 🙂 🙂 🙂

Namaste,

Ariadna 🙂


Snack sencillo y rápido: Galletas de avena y plátano veganas

Quizás muchos ya conozcáis esta sencilla receta, pero a mí me la descubrió mi compañera de piso Anabel el otro día y ¡aluciné! Unas sencillas galletas que básicamente constan de 2 ingredientes: avena y plátano. Son veganas, muy sanitas, fáciles de hacer y rápidas.

Ingredientes (para 4)

  • 4 plátanos bastante maduros (como más maduros estén más dulces quedaran las galletas)
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Esos plátanos maduritos que no te comerías (aunque a mi me encantan así)
  • 200 g de avena en copos
  • Chocolate negro 85% (o pasas para los que no les guste el chocolate como a Ainània ;P) OPCIONAL
  • Nueces (o cualquier otro fruto seco) OPCIONAL
  • Canela en polvo OPCIONAL

Preparación

  • Precalentar el horno a 190 ºC y preparar una bandeja con papel de horno
  • En un bol machacar los plátanos con el tenedor
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Puedes hacerlo con el tenedor o bien con la trituradora
  • Añadir la avena y mezclar bien
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Mezcla de avena y plátano triturado
  • Añadir el resto de ingredientes (nueces, chocolate, pasas…) y mezclar bien otra vez
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Chocolate negro, nueces y pecanas
  • Hacer bolitas con la mano (o con dos cucharas) y ponerlas en la bandeja
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Listo para hornear!
  • Hornear 15 min
  • Esperar un poquito que se enfríen…. Y ¡a comer!
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Compartiendo merienda con Anabel ❤ en nuestro balconcito

Así de sencilla es la receta. Definitivamente la téneis que probar, salen buenísimas. Esta fue mi merienda el día antes de la media maratón y me sentó súper bien.

Probadlas y me decís! ¿Conocíais esta receta? ¿Tenéis alguna otra merienda de 10? Explicadme!!!!

Namaste,

Ariadna 🙂

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